Skip to main content

Afvallen met hulp van God

Ben jij christen en worstel je met eten en gewicht? Wil je zo graag afvallen, maar lukt het maar niet? Of merk je dat je steeds aan eten denkt en je gewicht je waarde lijkt te bepalen? Weet dan dat je niet de enige bent en dat er hoop is!

Misschien heb je al van alles geprobeerd, maar blijft er die strijd met eten en gewicht. Je doet zo je best en je bidt er ook voor. Maar waarom lijkt God dan niet te helpen? Je wilt dit zo graag met God doen, omdat je weet dat je hulp van God komt. Maar soms kan het lijken of God heel ver weg is hierin. Je pakt van alles aan, maar de strijd blijft maar gaande.

God wil ook dit deel van jouw leven. En Hij wil hierin de Eerste zijn. Onze focus ligt vaak op onze omstandigheden. Of wat specifieker; op afvallen, eten en gewicht. Maar onze focus moet juist op God liggen. Door God te gaan verweven in je omgang met eten en gewicht gaat de focus van jezelf en het eten af. En komt de focus op God te liggen. Je perspectief verandert. Je verandert van binnenuit.

Binnen is Buiten biedt hiervoor een online cursus om jou hierbij te helpen. Een cursus als middel om de weg met God te lopen richting vrijheid in eten en gewicht.

Neem contact op >>


Afvallen zonder dieet

Misschien heb je al van alles geprobeerd om af te vallen, om je gedrag te veranderen, minder te eten of om niet meer zo met eten bezig te zijn. Heb je diëten gevolgd en je streng aan regels gehouden. Je hebt je hoop gevestigd op een blijvend gewichtsverlies door bijvoorbeeld koolhydraat-arm te eten of poeders en supplementen te gebruiken. Of je bent streng voor jezelf geweest toen je de afslankmethode intermittent fasting volgde. Welk dieet je ook gevolgd hebt, of dat je naar een gewichtsconsulent, diëtist of lifestyle-coach bent geweest; je merkt dat je meer nodig hebt. Het lukt je gewoon niet.

En wat een genade dat je het ook niet uit jezelf hoeft te kunnen. Regels en wetten volgen houden we niet vol. Maar daar zijn we ook niet voor gemaakt. God heeft ons juist geschapen om in vrijheid te leven. En daarom is het zo nodig dat je God betrekt in jouw proces. Om op weg te gaan richting vrijheid in eten en gewicht. Op weg richting een blijvende verandering. Waarbij je geen regels volgt, maar richtlijnen. Waarbij je niet op eigen kracht aan de slag gaat, maar in vertrouwen je weg met God gaat lopen.

Je hebt dan zeker je verantwoordelijkheid te nemen. Maar God komt je in die verantwoordelijkheid tegemoet, door Zijn Zoon de Heere Jezus Christus. En Binnen is Buiten is er om jou hierbij te helpen. Als een middel. Om jou de juiste Richting te wijzen. Zodat je met hulp van God gaat afvallen, je strijd los gaat laten en een gezonde en ontspannen eetrelatie ontwikkelt. En onthoud hierbij wat Jezus zegt in Mattheüs 19:26; ‘Wat bij mensen onmogelijk is, is mogelijk bij God.’


Online training voor een gezonde eetrelatie

De online training ‘Als eten niet de oplossing is’, is een training voor afvallen met behulp van God. Waarbij het niet alleen om afvallen gaat, maar ook om een blijvende verandering. God is je doel hierin. Want Hij is je Schepper, en jij bent Zijn schepsel. Vanuit bijbels perspectief ga je aan de slag om, met hulp van God, een ontspannen en gezonde eetrelatie te krijgen. En los te komen van je strijd met eten. Met hulp van God leer je weer te genieten van eten. Zonder schaamte, zelfveroordeling en schuldgevoel.

Als christen is je doel om dóór, vóór en mét God te leven. Als je meer op eten gefocust bent dan op God dan neemt eten de plaats in die God toebehoort. En is eten een afgod. Met alle gevolgen van dien. Want waar je diep van binnen zo naar op zoek bent kan alleen God je geven. Innerlijke rust en vrede. Je zekerheid en betekenis is alleen bij God te vinden. Daarom is het zo nodig dat de blikrichting van binnen naar buiten gaat. En dat je vanbinnen gevuld wordt met de Waarheid. Om van daaruit richting die vrijheid in eten en gewicht te gaan.

Eet om je te voeden, laat God je vullen

Eet jij meer dan goed voor je is? Ben je een emotie-eter? Of eet je stiekem? Weet dan dat eten ook voor jou weer de plaats kan krijgen die het toebehoort. Eten om je energie te geven en zorg dragen voor je lichaam als een tempel van de Heilige Geest. Eten als voeding. Niet om te vullen. God is het die jou wil en zal vullen. Want Hij is het Brood des Levens. Wie daarvan eet zal nooit meer honger hebben. Die innerlijke honger naar te mogen zijn wie je bent. Het verlangen naar ‘goed genoeg’ zijn, naar vrede en vreugde. Dat gat in je hart wil God vullen, waardoor je eten weer gaat zien waarvoor het bedoeld is. En waarvan je mag genieten tot eer en glorie van Gods grote Naam. Want zo lezen we in 1 Korinthe 10:31 ‘Of u dus eet of drinkt of iets anders doet, doe alles tot eer van God.’

Vul jezelf dus niet met eten om je beter te voelen. Eet niet om je goed te voelen. Je mag stoppen met emotie-eten en een ontspannen eetrelatie ontwikkelen. Waardoor je kunt genieten van eten. Waarvan God de Schepper is.

Eten is niet de oplossing als je moe bent of verveling ervaart. Ook is eten er niet voor bedoeld om je emoties weg te eten. Het leven is niet altijd makkelijk. We leven in een gebroken wereld. Maar ga het niet weg eten. Laat de moeilijkheden je juist richting God drijven, van waar je hulp komt.

God wil jou laten zien wie jij bent in Zijn Zoon de Heere Jezus Christus. In Hem ligt jouw eigenwaarde en vanuit Hem ontvang je een positief zelfbeeld. Ga je van jezelf houden. Niet omdat jij zo goed bent, maar omdat je zo’n goede God hebt. En Hij jou aanziet in Christus. Hij heeft ook jou wonderlijk mooi gemaakt. Je bent van God. En God maakt geen fouten.

 God helpt jou in je strijd

Het kan zijn dat je het moeilijk vindt om te geloven, maar God wil ook jouw Helper zijn. Hij weet wat je nodig hebt en Hij wil jouw Leidsman zijn. Betrek Hem erbij.

Maar vraag je je af waarom het dan allemaal zo moeilijk is? Waarom je steeds weer aan het strijden bent en God lijkt toe laten dat je ‘dik’ bent en jezelf steeds weer overeet? Waarom God je maar niet lijkt te helpen om die strijd met eten, je eetverslaving of je eetprobleem te stoppen?

Weet dat God je ziet en in jouw strijd en lijden wil komen. Hij wil het met jou dragen. Jezus nodigt je; ‘Kom naar Mij toe, allen die vermoeid en belast zijn, en Ik zal u rust geven.’ (Matth. 11:28) Je hoeft het niet alleen te doen. Geloof en vertrouw! Hij wil je helpen met afvallen, met een gezonde eetrelatie en gewichtsbeheersing. Ga je reis richting vrijheid en gewicht aan met God. Laat je van binnenuit veranderen door de relatie met de Heere. De online cursus van Binnen is Buiten is hiervoor een helpend en zegenrijk middel.

 

Meer weten over afvallen met hulp van God?

Heb je vragen over afvallen en hoe je dit aan kunt gaan met God? Of wil je iets delen? Neem dan gerust contact op. En kijk voor meer informatie over de werkwijze en de online training ‘Als eten niet de oplossing is’, op www.binnenisbuiten.com Weet dat je het niet alleen hoeft te doen. Je hebt een Hulpbron. God wil ook jouw Leidsman zijn. Zegen!

Bekijk de trainingContact

Video: Als eten niet de oplossing is

Afvallen met de hulp van God

  • Veranderen van binnenuit
  • God verweven in je omgang met eten en gewicht
  • ‘Blijvend’ afvallen
  • Vrij van regels, schuld en schaamte
  • Ontspannen eetrelatie

Lees meer over de cursus

Als eten niet de oplossing is

mei 11, 2021

Meer weten over de cursus?

Als eten niet de oplossing is

mei 11, 2021

Close Menu

Recent Posts