Skip to main content

Oké, die deur mocht wel open, maar er mocht niemand door naar binnen en wij mochten alleen naar buiten om de hond uit te laten. Dit omdat we alle vijf besmet waren met het corona-virus. Wat een gewoon verkoudheidje bleek te zijn bij één van de kids, gaf een positieve testuitslag. En al snel volgden er nog 4 positieve tests.

Weer ‘vrij’
Daar zit je dan met z’n vijven thuis. En het gekke is, vanaf dat moment werden we ook echt ziek. Verschillende symptomen zijn hier voorbij gekomen en het lijkt of de moeheid en het ontbreken van de smaak nog even aanhoudt. Maar verder zijn alle klachten weg en na 24 uur klachtenvrij mag je weer naar buiten. Niet dat we grootse plannen hebben maar het idee dat je weer ‘vrij’ bent is zo fijn!

We kregen ‘leuk’ nieuws
De GGD had trouwens ook nog leuk nieuws voor ons. Dat vertelde ze toen ik ziek op bed lag, dus ik dacht serieus dat ze iets leuks had voor ons gezin omdat we allemaal tegelijk corona hadden. Blijkbaar had ik behoefte aan een aardigheidje, want waarom zou dat anders in mijn gedachten komen? En dat terwijl er zoveel mensen meeleefden. Aandacht, presentjes en gebed was er in overvloed. Achteraf heb ik er dan ook hartelijk om gelachen. Maar toch had deze mevrouw wel mooi nieuws. Want als gezin zouden we nu 8 weken ‘veilig’ zijn voor corona en kunnen we ook anderen niet besmetten. Dat is natuurlijk een fijne gedachte. En eerlijk is eerlijk; het zorgde even voor wat spanning en gaf ook wat uitdagingen toen mijn man en ik beiden ziek waren, maar het heeft echt voordelen om als gezinleden allemaal tegelijk besmet te zijn.

Zo konden wij met elkaar in één ruimte zijn én mogen we allemaal weer eerder naar buiten. Want als ik het niet had gekregen had ik tot 22 december in quarantaine moeten zitten. Dit omdat ik had aangegeven mijn zoon, die als eerste positief was getest, niet alleen te laten en dus gewoon in zijn nabijheid zou komen. Dan zou ik nog 10 dagen extra in quarantaine moeten zitten nadat hij 7 dagen thuis had gezeten en 24 uur klachtenvrij was. Doordat ik nu dus zelf ook positief was getest en dus ziek werd ben ik eerder ‘vrij’.

Ware vrijheid
Tja, vrijheid… daar is een hoop over te zeggen. En ik kies er bewust voor om niet alle berichten hierover te lezen want het maakt me enorm onrustig. De één vindt dit, de ander dat. Het is ondertussen toch wel duidelijk dat dit het verstand van mensen te boven gaat. Er is er maar Eén Die de kennis en de wijsheid bezit die we allemaal zo nodig hebben. Dat deze periode ons dan ook allemaal dichterbij Hem zal brengen. Omdat alleen bij en door God die ware vrijheid te vinden is. Door Zijn Zoon de Heere Jezus Christus! We leven in de tijd van Advent; we verwachten Zijn komst. Zien we ook uit naar Zijn wederkomst? Met alles wat er gebeurt gaat mijn aandacht snel naar de omstandigheden. Daar werd ik vorige week echt mee geconfronteerd. Maar God staat er boven en Hij is bezig om Zijn missie te volbrengen! Het verbond wat Hij sloot met Abraham; God stopt niet, Hij gaat door!

De deur openen voor God
En wanneer onze deur even op slot moet, dan mag die deur toch altijd open voor God. Hij is het Die aan onze deur klopt. En Hij wil bij ons binnenkomen, om de maaltijd met ons te houden. God is een God van relatie, laten we onze deur dan voor Hem openen. En Zijn liefde ook via andere deuren verspreiden. Ook al kan het nu niet op de manier die we zo gewend waren en waar we zo naar verlangen. Er zijn vele mogelijkheden om toch aandacht te hebben voor elkaar, voor die oudere, die eenzame, die rouw-dragende, die zieke. Want het Licht is sterker dan de duisternis! Christus is het Licht. Hij is gekomen en zal wederkomen! En daarom kan het ook dit jaar echt Kerstfeest zijn! Kijkend naar onze Verlosser! En mag dat wat Binnen is, ook naar Buiten komen.

Close Menu

Recent Posts