Skip to main content

Morgen is het zover; dan vieren we Kerstfeest. De geboorte van de Heere Jezus, onze Redder, onze Zaligmaker en onze Weg naar vrijheid!
Bij deze wil ik je graag zegenrijke en fijne dagen toewensen. Dat hoe de omstandigheden in je leven op dit moment ook zijn, het Licht in je binnenste zal schijnen.

Nog wat ’tips’ voor de komende dagen

 • Herinner jezelf steeds weer aan wat Kerst inhoud. De geboorte van Jezus. De Weg de Waarheid en het Leven. Aanbid Hem! Laat Hem de vreugde van je hart zijn.
 • Tijdens de kerstdagen gaan we makkelijk ‘los’. We blijven maar eten, want tja, het is ook allemaal zo lekker. Zelfs als we vol zitten kunnen we nog doorgaan, want het is toch maar één keer kerst per jaar? Of we balen als we meer op hebben dan we diep van binnen wilden en denken dat het nu toch al ‘verloren’ is dus wat maakt het uit. En vervolgens gaan we dus nog even door. Maar als jij met je auto tegen een paal rijdt en je hebt schade, dan denk je toch ook niet; ‘Kom, ik rijd ook nog even tegen die paal, en tegen dat muurtje?’ Je zou wel gek zijn. Je wilt niet nog meer schade. Nou, besef dan deze dagen hoe veel meer waard jij bent als een auto van blik en zorg op een liefdevolle wijze voor jouw lichaam. Je bent het meer dan waard.
 • Maak van te voren afspraken met jezelf. Wat wil ik echt? Wat neem ik wel/ niet? Wat vind ik het allerlekkerst?
  Juist door hier van te voren bewust over na te denken help je jezelf om op de momenten dat er eten voor je staat goede keuzes te kunnen maken.
 • Plan tijd in om stil te staan bij jouw dankbaarheidspunten (van die dagen, maar ook van het afgelopen jaar)
 • Voed jezelf met eten en laat God je vullen. Vul jezelf met de Waarheid, van waaruit vreugde en vrede voortkomen.
 • Neem eens de tijd om het eten op je bord te bekijken. Hoe ziet het eruit? Welke kleur heeft het? Hoe ruikt het? Hoe voelt het? En bedenk dan eens welke weg dat voedsel heeft afgelegd voordat het op jouw bord terecht kwam. Heel wat stappen zijn daaraan vooraf gegaan. En je zult ontdekken dat ook datgene wat jij gaat eten begon bij God. Want door God is dit ontstaan. Dank Hem ervoor!
 • Een rondje wandelen in de buitenlucht is zowel goed voor je geest als je lichaam. Geniet van de natuur; Gods schepping.
 • Doe wat je doet tot eer van God. Vraag jezelf steeds weer af; Dien ik hier de Heere mee? Kan ik God hiervoor danken?
 • Geniet van wat je eet, neem de tijd er voor. En proef en zie dat de Heere goed is.

Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven, en de heerschappij rust op Zijn schouder. En men noemt Zijn Naam Wonderlijk, Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst. (Jes. 9:5)

Zegen gewenst!

Close Menu

Recent Posts