Skip to main content

Begin 2020 werd via verschillende wegen, en op verschillende tijden, de opleiding tot gewichtsconsulente onder mijn aandacht gebracht. Ik had echt geen idee wat ik daarmee moest. Zo’n opleiding gaat over eten en dat terwijl Binnen is Buiten over leven met God gaat en de focus juist van het eten af mag. Moest ik dan toch mensen ook gaan helpen bij wat ze wel/ niet moesten gaan eten? Ik kon me er echt niks bij voorstellen, maar op een gegeven moment was duidelijk dat ik die opleiding toch moest gaan doen. God sprak.

Weerstand en onrust
Het was zeker interessant en ik ging er in rap-tempo doorheen. Lessen over voedingsstoffen, vitaminen en mineralen, maar ook over de stofwisseling en ziekte/ aandoeningen. Totdat ik bij mezelf weerstand opmerkte. Ik stuitte meerdere keren op tegenstrijdigheden met Gods woord. En er kwam onrust rondom het leren. Ik vroeg me steeds vaker af waarom ik deze opleiding uberhaupt nog volgde. Mijn aandacht ging weer steeds vaker uit naar eten, terwijl Binnen is Buiten juist ontstaan is om vanuit de relatie met God te veranderen. De training ‘Als eten niet de oplossing is’ mocht ondertussen al voor velen een zegenrijk middel zijn. Wat moest ik dan doen met alle kennis die ik tot me kreeg rondom voeding? Ik wist het even niet meer en kon me er niet meer toe zetten ermee bezig te zijn. Ik koos ervoor het even te laten voor wat het was.

Wie heeft gelijk?
Na de zomervakantie pakte ik het weer op, maar ik viel van de ene verbazing in de andere. Wat wilde God me hierdoor zeggen? De kennis van vele voedingsdeskundigen/ onderzoekers is enorm waardevol, maar wie heeft er gelijk? De één zegt dit en de ander dat. Maar wie weet beter wat we moeten eten om gezond te blijven dan de Schepper die ons gemaakt heeft? In de Bijbel vinden we vele richtlijnen waardoor onze gezondheid en vitaliteit hersteld kan worden. En opnieuw sprak God.

Tweestrijd
Een dure les heb ik geleerd, want tja, de opleiding was betaald en als ik door was gegaan had ik eind 2020 mijn papiertje al binnen kunnen hebben. Maar het liep anders, wat ik op zich heel fijn vond want ik liep echt vast in al die theorie en bepaalde onderbouwingen. Tegelijkertijd voelde ik me ook bezwaard, want ik was er mee gestart (en al een heel eind onderweg) en dan maak je het toch gewoon ook af? En dat geld dan wat je ervoor hebt betaald? Af en toe zat ik echt in tweestrijd.

Van een dure les naar een waardevolle en zegenrijke les
En nu? Nu mag ik die duur betaalde les omzetten naar een waardevolle en zegenrijke les. Want het proces is verder gegaan en God heeft het verlangen in me gelegd om een module over goede voeding toe te voegen aan de online training ‘Als eten niet de oplossing is’. Een module met meerdere lessen, allemaal vanuit bijbels perspectief. Niet als een dieet, niet als een ‘moeten’, niet als een middel om ons beter/ slanker te voelen, maar om Gods wijze lessen Die Hij ons geeft door te geven. Want met alle eerbied gesproken; God is de Beste gewichtsconsulent Die we ons kunnen wensen.

Gewichtsbeheersing op die weg richting vrijheid in eten en gewicht
Het is als het ware een bonus-module binnen de training die helpend kan zijn voor degenen die nog meer praktische handvatten willen krijgen rondom het ontwikkelen en behouden van een gezond en lekker eetpatroon. Zonder dat de focus op het eten komt te liggen, want dan worden we weer gebonden en dat terwijl je door het volgen van de online training ‘Als eten niet de oplossing is’, juist op weg gaat richting vrijheid in eten en gewicht. Van binnenuit veranderen. In vrijheid keuzes maken die leiden tot gewichtsbeheersing.

Cadeau
Ondertussen is de module ‘Voedingsleer vanuit bijbels perspectief’ toegevoegd, als een ‘cadeau’ voor alle deelnemers. Want wat God geeft, mag/ moet uitgedeeld worden. En zo heeft het volgen van de opleiding tot gewichtsconsulente enorm veel gebracht. Maar had ik dit van te voren zeker niet op deze wijze verwacht. Soli Deo Gloria!

Close Menu

Recent Posts