Skip to main content

Over Binnen is Buiten

Achter de schermen

"Gericht op God en Zijn waarheid op weg richting vrijheid."

Wat fijn dat je de website van Binnen is Buiten bezoekt. Welkom!
Op deze pagina lees je meer over wie werkzaam is bij Binnen is Buiten. Wil je meer info over de werkwijze, klik dan hier.

Mijn naam is Lianne Kooijman en als Bijbels coach/ counselor mag ik, door middel van gesprekken en online trainingen, mensen zoals jij en ik begeleiden. Om gericht op God en Zijn waarheid, in de gebrokenheid waarin we leven, op weg te gaan richting vrijheid.

Op deze pagina lees je meer over mij en mijn ervaringen. Wil je met mij persoonlijk in contact komen? Mail, bel of app dan gerust. Welkom!

Contactpagina

Wie ben ik?

Ik ben Lianne Kooijman, christenvrouw, getrouwd en moeder van 3 tieners. Naast tijd met mijn gezin, familie en vrienden door te brengen, puzzel ik graag. Ook luister ik graag naar verdiepende podcasts, lees ik regelmatig een goed boek en af en toe een tijdschrift ter ontspanning. Ik houd van mensen om me heen, maar soms vind ik het ook heel fijn en helpend om even alleen te zijn en de stilte op te zoeken. Om te rusten en te ‘zijn’, in verbinding met God en mezelf. Waar ik eerder maar doorging mag ik nu, zonder schuldgevoel, ‘langzamer’ leven. Gods Woord is de belangrijkste richtlijn voor mijn dagelijks leven en mijn verlangen is om te leven tot Zijn eer. Wat me trouwens niet lukt op eigen kracht en ik dus ook dagelijks afhankelijk ben van Gods genade.

Ik houd ervan om ‘echte’ gesprekken met mensen te voeren. Gesprekken van hart tot hart, in verbinding met elkaar. Vandaar dat mijn werk waarschijnlijk ook niet als ‘werk’ voelt. Na zelf een heel proces te hebben doorlopen is mijn verlangen dat meer en meer mensen in vrijheid zullen leven. In verbinding met God, zichzelf en de ander. Om te kunnen ‘zijn’ zoals God een ieder heeft bedoeld, ook al leven we nu nog in een gebroken wereld en is het leven zeker niet altijd makkelijk. Mijn dagelijks gebed is om een instrument in Gods handen te mogen zijn.

Mijn ervaring

Tijdens de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben ik in de jeugdhulpverlening gaan werken. Aansluitend heb ik 10 jaar binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt waarbij ik eerst als groepsleidster heb gewerkt en vervolgens omgeschoold ben tot ambulant gezinsbegeleidster. Ondertussen heb ik bijscholing gevolgd op ’t gebied van eetproblematiek en huwelijkstherapie en heb ik naast een gedragscoachopleiding ook de Christelijke Integratieve Coach Opleiding binnen Groundwork afgerond. Daarnaast heb ik meerdere vakken van de opleiding ‘pastorale counseling’ van CCEF gevolgd. De opleiding HBO Zorgmanagement komt tevens van pas binnen mijn werkzaamheden voor Binnen is Buiten als ook voor Gutta Spei; een maatschap voor Coaching en Counseling vanuit Bijbels Perspectief waar ik werk als Bijbels coach/ counselor. En naast mijn werk voor mijn eigen praktijk werk ik met heel veel liefde en plezier als begeleider binnen de verslavingskliniek van De Hoop GGZ.

Om meer mensen te kunnen helpen dan alleen face-to-face, is ‘Binnen is Buiten’ opgericht. Dit om mensen te kunnen helpen door middel van online trainingen welke gebaseerd zijn op de Bijbel; Gods woord. Hierin heb ik echt de roep van God ervaren, iets wat ik trouwens jaren heb weggeduwd omdat ik bang was dat ik dit niet zou kunnen. Ik was dus op mezelf gericht in plaats van op God.

God liet niet los en steeds weer kwam Zijn stem tot me dat er een tegengeluid op internet moest komen. Hij maakte mij duidelijk dat ik het niet alleen hoefde te doen. Hij gaf moed, kracht, wijsheid, vertrouwen én bracht mensen op mijn pad waarmee ik mag optrekken. Waardoor er nu dus ook online de mogelijkheid is om met én door God een veranderingsproces aan te gaan. Geen focus op het gedrag veranderen, geen focus op het eigen geluk en de eigen kracht. Maar de focus op God! Echte verandering door van binnenuit te gaan veranderen, vanuit een relatie met Jezus. Waarbij de rijkdommen van Gods Woord zowel het fundament als de gids zijn. En als ik zie en hoor wat de uitwerking in het leven van deelnemers is, door het volgen van een training van Binnen is Buiten, dan komt zo duidelijk naar voren dat het God is Die werkt. Dat we het echt van Hem kunnen en mogen verwachten. Met de Heere komen we niet beschaamd uit. Zijn Woord is waar en Hij is te vertrouwen. Niet ik, maar Hij! Alle eer aan God!

Benieuwd naar de werkwijze van Binnen is Buiten? Klik dan hier

Bekijk de website van Gutta Spei
Bekijk de website van Groundwork

Beroepsvereniging

Ik ben als coach geregistreerd bij de NOBCO en Arcos
Ook staat Binnen is Buiten vermeld in het Register Christelijke Zorg

Aanbod online trainingen

Close Menu

Recent Posts