Skip to main content

Ga jij voor de reis of voor de top?

Vorige week ging het over vallen en opstaan. Soms gaat het mis, maar wij mogen weer opstaan. Daar kunnen wij voor kiezen.

Maar wat doen we als we opstaan? Rennen we de trap op? Willen we zo snel mogelijk de top bereiken?

Vaak zijn we bezig met de situatie hoe we die zouden willen. Het liefst zien we dat iets gisteren al veranderd was. We vechten en nemen grote stappen. Maar hoe groter en sneller onze stappen, hoe harder we vallen. En onderweg kunnen we hierdoor weleens heel belangrijke stapjes missen.

Maar doordat we zo bezig zijn met die top. Datgene wat voor ons gevoel zo ver weg lijkt, maar waar we wel enorm naar verlangen. Kunnen wie die weg er naartoe ook moeilijk overzien. Waar begin je? En hoe?

Martin Luther King Jr. zei eens: ‘Neem in geloof de eerste stap. Je hoeft niet de hele trap te overzien, neem gewoon de eerste tree.’

Ja, we mogen stapje voor stapje op weg gaan. We zíjn onderweg.

Laten we ons niet vastpinnen op datgene waar wij zo graag willen zijn. Maar laten we de juiste Richting op lopen. Stapje voor stapje. In geloof en vertrouwen.

Wanneer wij de weg lopen die God van ons vraagt. Onderweg gaan naar datgene waar God ons op wijst. Dan kunnen we erop vertrouwen dat Hij zal voorzien! God vraagt van ons geen dingen die niet mogelijk zijn. Alleen de vraag is: ‘Waar brengt het ons als het anders gaat dan we zo graag zouden willen? Of als het moeilijk is?’

‘Ken Hem in al je wegen, dan zal Híj je paden rechtmaken.’ (Spreuken 3:6)

Laten we met elkaar vandaag een klein stapje in geloof zetten. Welk stapje zet jij?

Close Menu

Recent Posts