Skip to main content

Zoals je misschien wel hebt gemerkt ben ik de laatste tijd wat minder actief met het delen van berichten. Dit heeft een aantal redenen. Hieronder deel ik graag één van die redenen. Dit artikel schreven wij voor de nieuwsbrief van GoChurch en de eilandelijke krant.

Vluchtelingen? We zagen er weleens iets over voorbij komen. Meer niet.
Maar God veranderde dat totaal. Een etentje kon door omstandigheden niet doorgaan. En toen kwam de oproep voor de ‘Meet&Eat’ nogmaals voorbij. We voelden het verlangen ons huis open te stellen. Maar eerlijk is eerlijk; we vonden het ook spannend. Totdat één van de organisatoren zei dat het voor de mannen misschien nog wel spannender was. Want zij kwamen naar een gezin in een totaal andere cultuur. Hierdoor konden wij meer vanuit hun perspectief kijken en hadden we een hele fijne avond met elkaar.

Deze avond was de start van een grote verandering. Regelmatig bezochten we de mannen op de boot, maar een aantal mannen kwam ook regelmatig bij ons thuis eten of een spelletje op de WII spelen. Ook gingen ze mee naar GOChurch en kookten ze daarvoor een heerlijke maaltijd.  

Er zijn bijzondere vriendschappen ontstaan, die ook standhouden nu de mannen elders verblijven. Wij mogen hen dingen leren over de Nederlandse cultuur en we hopen en bidden dat ze Jezus liefde voor hen door ons heen proeven en horen. Tegelijkertijd leren wij, op verschillende vlakken, heel veel van hen. En door hen heen leren we ook veel over onszelf;)

Maar God ging nog een stapje verder. We mochten een kamer klaarmaken om één van de jonge mannen met regelmaat bij ons thuis op te vangen. Hij noemt ons zijn familie en is echt in ons gezin en onze familie opgenomen. Wij mogen een stukje met hem meewandelen op zijn levenspad. Dankbaar voor wat God hierin geeft. We hebben Hem zo nodig. En Hij voorziet.

We weten niet wat de toekomst zal brengen. Er is zoveel onzeker. De mannen leven ook continu in onzekerheid. Als we naar de omstandigheden kijken kan dat weleens moedeloos maken. Maar we mogen hierin ook juist naar Boven kijken. Want één ding is zeker; en dat is dat God alles in Zijn hand heeft. God gaat Zijn weg met een ieder. En hoe mooi is het om met elkaar onze God beter te leren kennen, te prijzen en te eren, ook tijdens de diensten van GO Church. Waar mensen met allerlei achtergronden samenkomen. Waar het Evangelie verkondigd wordt in verschillende talen. Om met elkaar te belijden dat Jezus de Weg is naar onze hemelse Vader. Hier op aarde zoekend naar een veilig thuis, komen we door Jezus eeuwig Thuis!

                                                         Familie Kooijman
                                                         Sommelsdijk

Close Menu

Recent Posts