Verlang jij naar een leven vrij van afhankelijkheid van alcohol?

Om blijvend te stoppen met het drinken van alcohol? En om vanuit rust en vreugde in je binnenste te kunnen leven? Of ben je al gestopt met drinken maar zou je God hierin (meer) willen betrekken en vanbinnen geheeld worden?

Dan kan de training: ‘Als alcohol je leven beheerst’, jou gaan helpen op weg naar een leven vrij van afhankelijkheid van alcohol.
(Scroll naar beneden om verder te lezen)

Doel

  • Veranderen van binnenuit
  • Blijvend stoppen met alcohol
  • Vrij van afhankelijkheid van alcohol
  • Leven in verbinding met God

Praktische informatie

Op dit moment staat Binnen is Buiten in contact met De Hoop ggz om mogelijkheden tot samenwerking te onderzoeken. Het is daarom niet mogelijk om je nu aan te melden voor deze training. Heb je hulp nodig? Neem dan contact op via het contactformulier of met De Hoop ggz.

Een leven vrij van afhankelijkheid van alcohol

Verlang jij er ook zo naar om vrij te komen van die afhankelijkheid van alcohol? Om echt te gaan stoppen met het drinken daarvan? Om bepaalde gedachten en gevoelens niet meer weg te drinken of je te vullen met drank om je zelfverzekerder/ leuker/ losser te voelen? Om weer uitgerust op te staan en je te kunnen concentreren tijdens je werkzaamheden? Om open en eerlijk te zijn naar je naaste i.p.v. een dubbel leven te leiden?
Dan kan de training ‘Als alcohol je leven beheerst’ een middel voor jou zijn om vrij te komen van je alcoholverslaving. Zodat jij weer vrij kunt leven, zonder die afhankelijkheid van alcohol.

Aanpak

Aan de hand van Bijbelse principes en psychologische inzichten, als ook door vele oefeningen, praktische tips en tools, ga jij van binnenuit veranderen. Je ontvangt handvatten en bemoedigingen om te stoppen met drinken en je gaat jezelf beter leren kennen. Door de training krijg je duidelijker zicht op het ontstaan van je alcoholverslaving en wat er van binnen in jou leeft. Doordat God centraal staat in de training wordt God verweven in jouw leven en strijd met alcohol, waardoor Hij de ruimte krijgt om jou te helpen op weg naar een leven vrij van afhankelijkheid van alcohol.

Opbouw van de training

De training bestaat uit 40 lessen die onderverdeeld zijn in 11  modules. De modules bevatten dus meerdere lessen die aan hetzelfde thema gekoppeld zijn. De lessen kun je volgen aan de hand van de planning die je met de wekelijkse mail ontvangt. Naast de planning voor die week bevatten deze mails ook extra informatie en bemoedigingen. De mails zijn dus ook echt een waardevol onderdeel van de training en zijn een middel om jou elke week een stapje verder te begeleiden in je proces.

Elke week ga jij dus aan de slag met nieuwe lessen waarbij je informatie tot je krijgt door middel van tekst en video. Met die informatie ga jij vervolgens door middel van werkbladen en/ of (audio)oefeningen aan de slag. Dit om het niet bij kennis te laten, maar juist om die kennis ook toe te gaan passen en je meer en meer eigen te gaan maken. De gemiddelde tijdsinvestering is 2 uur per week, echter zul je merken dat dit alles door gaat werken in je, waardoor je er (soms onbewust) ook op andere momenten mee bezig bent.

Wanneer je de lessen volgt aan de hand van planning heb je na 23 weken alle lessen doorlopen. Echter zal de training blijvend voor je openstaan zodat je er altijd gebruik van kunt maken. Hierdoor kun je ook na afronding van de training gebruik blijven maken van de (audio)-oefeningen, video’s, informatie, werkbladen en bijlages die aan de training zijn toegevoegd.

Proces

De training ‘Als alcohol je leven beheerst’ is een middel om jou te helpen van binnenuit te veranderen. Naast hele praktische tips en oefeningen om te stoppen met het drinken van alcohol ga je aan de slag met de laag die onder jouw alcoholverslaving ligt. De training is dan ook geen stappenplan die je even stapje voor stapje afwerkt en dan klaar. Nee, je gaat echt een veranderingsproces aan waarbij je stapje voor stapje steeds meer vrij komt van die afhankelijkheid van alcohol. Waarbij je leert wie je bent en mag zijn, en bovenal leert wie God is voor jou waardoor jij vanuit Zijn rust en vrede kunt gaan leven. Waarbij je je niet meer vult met alcohol, maar je gevuld wordt door die stroom van Levend Water.

Community

Een proces kost tijd en is niet altijd makkelijk. Maar jij hoeft het niet alleen te doen. God is erbij en Hij schenkt ook mensen die een stukje met jou mee kunnen/ willen lopen. Zo is er op Facebook een besloten community voor deelnemers van de online training ‘Als alcohol je leven beheerst’ waar met elkaar opgetrokken kan worden. Klazina de Bakker van www.drogewoorden.com is als ervaringsdeskundige ook toegevoegd aan deze groep. Zij weet als geen ander wat het hebben van een alcoholverslaving inhoudt en met je doet en wil haar ervaring graag delen met anderen.

Leef in vrijheid
Ook voor jou is er Hoop! Samen met God kun jij op weg richting een leven vrij van afhankelijkheid van alcohol. De strijd is al voor jou gestreden en door Gods genade en kracht kun jij, vanuit die verbinding met Hem, veranderen. Geloof en vertrouw. En ga mee op weg naar die vrijheid!

Wegens gesprekken over een vorm van samenwerking met De Hoop ggz is het op dit moment niet mogelijk om je aan te melden. Heb je hulp nodig? Neem dan contact op via het contactformulier of via De Hoop ggz.