0

Bijna is het zover; dan komt de training ‘Als alcohol je leven beheerst’ online! Naast de training ‘Als eten niet de oplossing is’, een training voor mensen die willen afvallen en/ of worstelen met eten en gewicht, komt er nu ook een training voor mensen met een alcoholverslaving.

Alcoholverslaving
Een alcoholverslaving is iets wat bij veel meer mensen speelt dan we weten, daar dit vaak een verborgen geheim is. In eenzaamheid wordt er heel wat afgeworsteld, ook onder christenen.

Samenwerking met ervaringsdeskundige
Op een gegeven moment kwam ik in contact met Klazina de Bakker van www.drogewoorden.com Ik kende haar een klein beetje, maar had haar al een aantal jaar niet meer gesproken. En toen ik een artikel in de eilandelijke krant las waarin zij openheid gaf over haar alcoholverslaving ontstond er in mij een verlangen om contact met haar op te nemen. Maar was dat iets van mij? Of wilde God dat ook?

Op een gegeven moment was voor mij duidelijk dat ik contact met haar op ‘moest’ nemen. Een fijn gesprek was het gevolg en niet veel later kwam het idee ter sprake om samen een online training te ontwikkelen. Dit zodat het niet alleen vanuit de hulpverleners-insteek zou worden geschreven, maar juist de kennis én ervaring gebundeld konden worden.

Voor de training wordt er ook samengewerkt met een huisarts en verslavingsarts. Zij komen in een video ook aan het woord.

Door én met God
Nog elke week komen Klazina en ik een dag samen bij elkaar om aan de training te werken. En naast die ene dag wordt er ook heel wat werk verricht. Wanneer een training wordt ontwikkelt is het namelijk helpend om daar regelmatig mee bezig te zijn. Om echt in het onderwerp te duiken, onderzoek te doen, te toetsen, te overleggen, te lezen en vooral ook stil te zijn. Want wij kunnen nog zo goed denken te weten wat er in de training moet komen, maar het is niet onze training. Het is een training door én met God. En wij mogen een instrument in Zijn handen zijn.

Doel
Het doel van de online training ‘Als alcohol je leven beheerst’ is om te leven vrij van afhankelijkheid van alcohol. Door te stoppen met het drinken van alcohol wordt het gedrag aangepakt, echter er is een reden waarom het zover gekomen is. Die alcoholverslaving is er niet voor niets. En de training is een middel om daarmee aan de slag te gaan, om die laag onder het gedrag te onderzoeken en te veranderen. Zodat er van binnen een verandering plaatsvindt, die blijvend zichtbaar is aan de buitenkant. En dit alles met God als Leidsman. Hij gaat voorop. God is ons doel, als christenen leven we voor Hem. En vanuit de verbondenheid met Hem gaat men op weg naar een leven vrij van afhankelijkheid van alcohol. Gevuld door die stroom van Levend Water!

Meer info
Op korte termijn zal er meer informatie gedeeld worden op de site, maar wil je al meer info, heb je vragen of wil je iets delen? Neem dan gerust contact op via de mail of het contactformulier. Bellen mag uiteraard ook.

Recent Posts