Skip to main content

De ervaring leert dat er in tijden van onrust, spanning, verdriet en zorgen meer gegeten wordt. Herkenbaar? Zelf herken ik dat wel, en ook in deze bijzondere tijd waarin we leven doe ik die ervaring zelf weer op. Elke dag met de kids lunchen zorgt voor regelmatig wat extra’s op het bord. Ook is er meer tijd om met elkaar gezellig wat te drinken, en een koekje extra is ook dan erg lekker. Maar daarnaast kan er tussendoor ook veel meer gesnoept/ gesnaaid worden, soms heel onbewust.
Iets lekkers eten kan een gevoel van geborgenheid geven. Dit heb je nog, hier kun je even van genieten. Het kan ook een stukje troost geven in tijden van verdriet. En nu er zoveel dingen wegvallen en er moeiten/ zorgen/ angst zijn kun je het voor je gevoel ook verdienen om wat extra’s te eten.

Juist in deze tijd is de kans groot dat we meer eten dan we nodig hebben/ zouden willen. Een vraag die je jezelf steeds weer kunt stellen is ‘waarom eet ik dit, op dit moment, in deze hoeveelheid?’
Heel vaak wordt er gegeten/ gesnoept om een andere reden dan honger. En die redenen kunnen we ook nog eens voor onszelf goedpraten, terwijl we, als we eerlijk zijn, ons diep van binnen hierbij niet prettig voelen. Zo kunnen we vele redenen verzinnen om te blijven doen wat we altijd deden. Terwijl we diep van binnen beseffen dat eten een plek in ons leven heeft ingenomen die bestemd is voor God. Wanneer wij die plek (voor ’t eerst, opnieuw, steeds weer) aan God teruggeven, dan gaat er ook heel wat veranderen op het gebied van eten en gewicht. De online training ‘Als eten niet de oplossing is’ is een middel om die verandering te kunnen gaan krijgen. Om los te gaan komen van je schuldgevoel, schaamte en zelfveroordeling, maar ook van al die argumenten die nu iets goedpraten wat niet goed is. Hoe? Door op weg te gaan in relatie met God! Alleen met Hem is die verandering van binnenuit mogelijk.

Leave a Reply

Close Menu

Recent Posts