Klik op het pijltje naast ‘BLOG’ in het menu om de blogs te zien en kunnen lezen.

Blogs schrijven is niet iets wat ik van nature makkelijk doe zal ik eerlijk zeggen. Mijn valkuil is dat ik zoveel wil delen over iets dat de blogs al snel te lang zijn. Toen ik begon met het schrijven van blogs was ik echt uren bezig voordat ik er één online kon zetten. Ik bleef maar denken, schrijven, schrappen, wijzigen enz. Blogs schrijven werd voor mij een doel waarbij ik streefde naar perfectie.

Een blog als middel
Maar wat is perfect? En wat is eigenlijk het doel van de blogs? En waar is God hierin? Dat zijn vragen waar ik bij stil stond en waardoor ik ging zien wat er bij mij van binnen gebeurde rondom het schrijven van blogs. En ook dat het niet van mijn blogs afhangt wat God doorwerkt in anderen. Het is een middel om te delen, om te laten zien hoe God in mijn leven werkt. Want ook al mag ik anderen begeleiden op hun levenspad, dat wil niet zeggen dat het bij mij allemaal ‘goed’ gaat. Wat dat betreft lijken we allemaal meer op elkaar dan we van elkaar verschillen. Echter ontdekken we dat vaak pas wanneer we, in verbinding met God, een kijkje in ons eigen binnenste gaan nemen. Waardoor we meer en meer gaan zien dat we allemaal afhankelijk zijn van genade. En God groter wordt in ons leven en wij kleiner. Wat zegenrijke gevolgen heeft.

Een blog schrijven is nu geen punt in mijn agenda meer. Als er opeens woorden/ beelden komen voor een blog dan probeer ik dat zo goed als mogelijk uit te werken en te plaatsen. Geen professionele blogs dus, maar hopelijk wel blogs die voor één of meerdere lezers tot zegen zullen zijn.

Veel leesplezier gewenst.